Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ryba z salsą z kiwi

Skład:

  • ryba o zwartych mięśniach (okoń, sandacz pstrąg)
  • mąka
  • oliwa z oliwy
  • 4 twarde kiwi
  • ½ papryki
  • pomidor
  • szczypior
  • sok z cytryny

Sposób przyrządzenia:
Kiwi obrać pokroić każdy owoc na 8 części. Pomidora pokroić tak jak kiwi. Oczyszczoną połowę papryki pokroić w drobną kosteczkę. Szczypior drobno posiekać. Wszystkie składniki wymieszać, dodać łyżkę oliwi i sok z cytryny. Przyprawić solą i białym pieprzem. Odstawić na kilkanaście minut w chłodne miejsce. Rybę umyć, osuszyć, przyprawić i otoczyć w mące. Smażyć na złoty kolor. Podawać obłożoną salsą.

(wg. Rexa Hunta)

1 comment for “Ryba z salsą z kiwi

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *