Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Rosół Grażyny

 

Składniki:

    • 1/4 kury
    • 1/2 kg porcji rosołowej z indyka
    • 1/2 kg wołowiny rosołowej
    • 3 marchewki
    • 1 pietruszka
    • kawałek selera
    • 1/2 pory
    • cebula
    • 3 ziela angielskie
    • 3 liście laurowe
    • 1 goździk
    • 1 grzybek suszony
    • 1 kostka bulionowa Knorra
    • maggi w płynie
    • 1 1/2 litra wody
    • 2 łyżki usiekanej zielonej pietruszki
    • ugotowany makaron

Sposób przyrządzenia:
Mięso, jarzyny, przyprawy zalać zimną wodą. Zagotować. Zmniejszyć gaz. Gotować na małym gazie przez 1 1/2-2 godzin. Szumować. Wyjąć mięso i jarzyny. Rosół przecedzić. Doprawić maggi. Podawać z makaronem posypany zieloną pietruszką.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *