Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Roladki z pstrąga w białym winie

Składniki:

  • 4 małe pstrągi
  • duża porcja włoszczyzny
  • 3/4 szkl. białego wytrawnego wina
  • 2 dag żelatyny
  • cytryna
  • ziele angielskie,
  • liście laurowe,
  • sól, pieprz

Wykonanie:
Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie. Pstrągi wypatroszyć, wypłukac, zwinąć w roladki, spiąć wykałaczkami. Jarzyny obrać, pokroić w słomkę. Ugotować wywar z jarzyn i przypraw, odcedzić i włożyć do niego roladki. Gotować około 30 minut, na końcu dodać wino, żelatynę i zagotować.Ostrożnie przełozyć rybę na półmisek, zalać płynną galaretą, odstawić w chłodne miejsce by stężała. Podawać z pieczywem.
Przepis na II Edycję Konkursu nadesłała Renata Dusza 27-300 Lipsko ul.Śniadeckiego 3a/18

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *