Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Roladki z kurczaka z szynką

Składniki:

  • 4 piersi kurczaka
  • ½ łyżeczki białego pieprzu
  • ¼ łyżeczki szałwii
  • 4 cienkie plastry szynki
  • 4 wykałaczki
  • 4 łyżki masła
  • 1/8 l sherry
  • 20 dag kwaśnej śmietany
  • sól

    Sposób wykonania:
    Mięso oprószyć solą oraz pieprzem i natrzeć je szałwią po czym owinąć w plasterek szynki i śpiąc wykałaczką.
    Smażyć roladki na rozgrzanym maśle.
    Tłuszcz pozostały po smażeniu wymieszać z kwaśną śmietaną oraz sherry i doprawić do smaku po czym podawać go razem z roladkami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *