Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Raki w śmietanie

Składniki:

  • raki 30 sztuk
  • masło 20 g
  • koper 1 pęczek
  • śmietana gęsta 250 ml
  • bułka tarta 1 łyżka
  • sól
  • natka pietruszki

    Sposób przyrządzenia:
    Wodę należy delikatnie posolić i zagotować ją z koprem. Na wrzątek
    wrzucać czyste raki i gotować do 15 minut. Odsączyć raki na sitku,
    usunąć z nich przewód pokarmowy. W rondelku należy stopić masło, włożyć
    raki w całości, skropić 5 łyżkami wywaru z raków. Posolić i poddusić
    przez 5 minut. Posypać bułką tartą, potrząsnąć rondlem, po zgęstnieniu
    sosu wlać do niego śmietanę i posypać posiekaną natką pietruszki.

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *