Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pyzy faszerowane kiełbasą

Składniki:

  • ziemniaki 4 kg
  • mąka pszenna 24 dag
  • słonina 16 dag
  • kiełbasa 60 dag
  • sól
  • pieprz

    Sposób przyrządzenia:
    1/3 ziemniaków z przepisu należy ugotować, następnie ostudzić i zmielić
    w maszynce. Pozostałe ziemniaki obrać i zetrzeć na tarce. Odcisnąć z
    soku, dodać mąkę jaka osadziła się na dnie naczynia. Dodać ugotowane
    ziemniaki i mąkę pszenną. Ciasto należy wyrobić i faszerować kawałkami
    kiełbaski. Formować kule, obtaczać w mące i gotować partiami w osolonej
    wodzie około 5 minut od zagotowania.

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *