Puree z ziemniaków, śmietany i rozmarynu
Puree z ziemniaków, śmietany i rozmarynu 4.61 out of 5 based on 408 voters.
Składniki:
- 2 słodkie ziemniaki
- 3 łyżki kwaśnej śmietany
- 1 łyżka posiekanego rozmarynu
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
Ziemniaki owinąć w folię aluminiową po czym wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni.
Miękkie ziemniaki wyjąć i odstawić do ostygnięcia
Następnie z ziemniaków zdjąć skórkę i dodać do nich śmietanę oraz rozmaryn.
Całość dokładnie utłuc i doprawić do smaku solą oraz pieprzemPrzepis nadesłany na konkurs "Znak Makłowicza" przez Oskara
- Szczegóły
- Kategoria: Ziemniaki
- Opublikowano: czwartek, 26, marzec 2009 13:53
- Oskar
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak