Składniki:
- 1 opakowanie dowolnego Tortellini 250g
- 3-4 jaja
- 1 puszka kukurydzy 340g
- 1 por
- 2 łyżki majonezu dekoracyjnego
- sólpieprz
Sposób przyrządzenia:
Tortellini ugotować według przepisu na opakowaniu, ostudzić (najlepsze do tego celu jest tortellini z pieczarkami ale spokojnie można eksperymentować z każdym innym). Jaja ugotować na twardo, ostudzić, obrać i pokroić w bardzo grubą kostkę. Dodać kukurydzę, pokrojonego pora oraz majonez. Wszystko dokładnie wymieszać, dodać sól i pieprz do smaku. Gotowe! Uwaga! Por w przepisie ma za zadanie zaostrzyć smak i przełamać kolor potrawy. Z powodzeniem go jednak można zastąpić czerwoną cebulą, która spełnia oba te zadania.
Przepis nadesłany na konkurs Znak Makłowicza przez: Tomasz Polak