Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pulpety z sosem koperkowym*

Składniki:

  • 30 dag mielonej cielęciny
  • połowa czerstwej bułeczki
  • posiekana natka pietruszki
  • 1 jajko
  • sól i pieprz
  • 1 łyżka mąki
  • 2łyżki śmietany słodkiej
  • posiekany koperek

Sposób przyrządzenia:
Mięso połączyć z namoczoną i odciśniętą bułką,wyrobić .Dodać natkę ,jajko,przyprawić do smaku i ugotować. Przygotować sos:1 szkl wody zagotować z 1 łyżeczką masła dodać mąką wymieszaną ze śmietanką ,zagotować ,włożyć pulpeciki i koperek,przyprawić do smaku pieprzem i solą.Podawać z zieloną sałatą i ryżem .
Przepis nadesłany na III edycją konkursu. Autor: Myszka

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *