Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pstrąg w zielonych ogórkach

Składniki: 

  • 3-4 małe pstrągi (1 kg)
  • ok. 80 dag zielonych ogórków
  • ok. 9 łyżek białego wina
  • 2 cytryny koperek
  • sól
  • biały pieprz
  • gorczyca

Sposób przygotowania:
Pstrągi oczyścić i umyć. Do jamy brzusznej ryb wlać sok z cytryny, wsypać sól i pieprz, pokrojony koperek i po 2-3 połówki plasterka cytryny. Ogórki pokroić w cienkie plastry. Wymieszać z gorczycą i pokrojonym koperkiem. Na aluminiowej folii wyłożyć masę ogórkową, a na nią po 1 pstrągu. Każdego pstrąga skropić białym winem. Folię szczelnie zamknąć. Włożyć na blachę, a następnie do nagrzanego piekarnika do ok. 200 st. C. i piec ok. 30 minut. Pstrągi podawać na ciepło z ryżem lub pieczywem. Smacznego.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *