Przegrzebki w ziołowym sosie

20043
com_content.article
(Oddano 127 głosów z średnią 4.65 z 5)
Przegrzebki w ziołowym sosie 4.65 out of 5 based on 127 voters.


Składniki:


  • 1 szalotka
  • kilka listków estragonu
  • 1 gałązka tymianku
  • 1 gałązka fenkułu
  • 100 ml białego wina
  • kilka ziaren pieprzu
  • 1 porcja szafranu
  • 16 przegrzebków
  • 125 ml śmietany
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:
  1. Szalotkę i zioła posiekać po czym zalać je 250 ml wody oraz winem.
    Trzymać na ogniu około 10 minut.
    Po tym czasie włożyć małże i odstawić w ciepłe miejsce.
    Następnie wywar przecedzić i gotować aby trochę płynu wyparowała, wówczas dodać śmietanę i gotować jeszcze kilka minut.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

    Dodaj komentarz

    Zabrania się dodawania linków


    Kod antyspamowy
    Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta

Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi