Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pory w musztardowym sosie

Składniki:

  • 2 pory
  • 2 jaja
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 2 łyżki musztardy
  • sól

Sposób wykonania:

  1. Z porów odciąć dolne korzonki po czym przekroić na połówki i włożyć je do osolonego wrzątku, trzymać na ogniu ok. 5 min.
    W między czasie ugotować jajka na twardo po czym je obrać, żółtka wyjąć a białka pokroić w drobną kostkę.
    Następnie musztardę wymieszać z żółtkami i oliwą.
    Pory odsączyć i odstawić do ostygnięcia, gdy ostygną ułożyć je nacięciami do góry, który wypełnić musztardowym sosem.
    Przed podaniem posypać białkami jaj.

    Przepis został nadesłany na "Konkurs z Kolażem" przez Ewelina M

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *