Składniki:
- 4 łyżeczki musztardy sarepskiej
- 5 łyżek oliwy z oliwek
- 2 łyżki miodu
- 1 łyżka sok z cytryny
- sól
- pieprz
Składniki:
Składniki: 2 brokuły 1 op gęstej śmietany 1 łyżka musztardy 1 łyżka soku z cytryny 1 jajko 1 łyżka posiekanej natki pietruszki sól cukier biały pieprz Sposób wykonania: Brokuły opłukać pod bieżącą wodą gotować kilka minut w osolonej wodzie z dodatkiem cukru. Wówczas je odcedzić i odstawić do ostygnięcia. Następnie musztardę wymieszać ze śmietaną. Doprawić…
Składniki: 4 filety śledziowe w oleju ½ szkl oleju ½ szkl musztardy miodowej 1 cebula kilka listków bazylii Sposób wykonania: Śledzie pokroić w dzwonka i układać je w słoju przeplatając je krążkami cebuli, listkami bazylii i przyprawami. Następnie musztardę wymieszać z olejem i zalać nią śledzie. Do musztardy można również dodać posiekany czosnek.
Składniki: 1 kg mięsa od szynki 1 ząbek czosnku 1 cebula 1 szkl bulionu warzywnego szczypta mielonego ziela angielskiego 4 korniszony sól pieprz 3 łyżki tłuszczu 1 łyżeczka octu winnego 1 łyżka musztardy 1 op. śmietany Sposób wykonania: Mięso oprószyć solą po czym zarumienić na rozgrzany tłuszczu z dodatkiem posiekanego ząbka czosnku. Następnie dodać cebulę…