Składniki:
- 1 kg mięsa od szynki
- 1 ząbek czosnku
- 1 cebula
- 1 szkl bulionu warzywnego
- szczypta mielonego ziela angielskiego
- 4 korniszony
- sól
- pieprz
- 3 łyżki tłuszczu
- 1 łyżeczka octu winnego
- 1 łyżka musztardy
- 1 op. śmietany
Sposób wykonania:
Mięso oprószyć solą po czym zarumienić na rozgrzany tłuszczu z dodatkiem posiekanego ząbka czosnku.
Następnie dodać cebulę pokrojoną w piórka a po kilku minutach wlać jeszcze bulion dodać mielone ziele angielskie.
Trzymać na małym ogniu około 1 godziny.
Po tym czasie śmietanę połączyć z musztardą i wlać , doprawić octem i wlać do sosu.
Wrzucić jeszcze pokrojone korniszony i doprawić do smaku solą, cukrem oraz pieprzem.
Dusić ostanie kilka minut ale już bez pokrywki.