Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Wieprzowina w sosie musztardowym

Składniki:

  • 1 kg mięsa od szynki
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 cebula
  • 1 szkl bulionu warzywnego
  • szczypta mielonego ziela angielskiego
  • 4 korniszony
  • sól
  • pieprz
  • 3 łyżki tłuszczu
  • 1 łyżeczka octu winnego
  • 1 łyżka musztardy
  • 1 op. śmietany

Sposób wykonania:
Mięso oprószyć solą po czym zarumienić na rozgrzany tłuszczu z dodatkiem posiekanego ząbka czosnku.
Następnie dodać cebulę pokrojoną w piórka a po kilku minutach wlać jeszcze bulion dodać mielone ziele angielskie.
Trzymać na małym ogniu około 1 godziny.
Po tym czasie śmietanę połączyć z musztardą i wlać , doprawić octem i wlać do sosu.
Wrzucić jeszcze pokrojone korniszony i doprawić do smaku solą, cukrem oraz pieprzem.
Dusić ostanie kilka minut ale już bez pokrywki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *