Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Rosyjska okraszka

Składniki:

  • 10 dag dowolnego gotowanego mięsa
  • 10 dag wędzonej szynki
  • 2 jajka
  • 4 szkl kwasu chlebowego
  • 2 ogórki
  • 1 łyżeczka musztardy
  • ¾ szkl śmietany
  • 1 łyżka posiekanego koperku
  • 1 łyżka posiekanego szczypiorku
  • sól
  • pieprz
  • cukier

Sposób wykonania:
Wędzonkę, mięso oraz obrane ogórki pokroić  w paski.
Następnie posiekany szczypiorek utrzeć razem z solą, koperek posiekać a ugotowane żółtka jajek rozetrzeć razem z musztardą, kwasem chlebowym i śmietaną.
Wszystkie składniki dodać do mięsa i ogórków z posiekanymi białkami jajek.
Całość dokładnie wymieszać i doprawić o smaku solą, pieprzem oraz cukrem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *