Składniki:
- 4 ziemniaki
- 225 g drobnej fasolki szparagowej
- 3 jaja
- 4 pomidory
- ½ białej cebuli
- 200g tuńczyka w oleju
- 8 czarnych oliwek
- 6 filetów anchois
- 2 małe sałaty
Sposób wykonania:
- Zmieniki obrać po czym zalać osoloną wodą i gotować do miękkości.
W między czasie ugotować również fasolkę w osolonej wodzie.
Następnie jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić na ćwiartki.
Zmieniki odcedzić i pokroić w plasterki a fasolkę przekroić na połówki.
Sparzone pomidory obrać i pokroić w cząstki, cebulę w cienkie plasterki, oliwki przekroić na pół a filety anchois pokroić na połówki.
Wszystkie pokrojone składniki wymieszać ze sobą i przełożyć do salaterki wyłożonej liśćmi sałaty.Przepis został nadesłany na "Konkurs z Kolażem" przez Ewelina M