Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Filet z kurczaka zapieczony w sosie serowo brokułowym

Składniki:

  • 1,5 kg filetów z kurczaka
  • 1 łyżka oliwy
  • 1 drobno posiekany por (biała część)
  • 5 łyżek mąki
  • 1,5 szklanki wywaru z mięsa drobiowego
  • 1 szklanka mleka
  • 25 dkg posiekanych różyczek brokułu
  • 1 szklanka tartego sera parmezan
  • ¼ szklanki majonezu
  • 2 łyżeczki dobrej musztardy
  • sól, pieprz, ulubione zioła – do smaku

Sposób przyrządzenia:
Umyte mięso kurczaka zalać na patelni wodą tak aby były nią przykryte. Doprowadzić do wrzenia, powoli gotować aż mięso będzie miękkie. Osuszyć, pokroić w plastry. Na patelni rozgrzać oliwę, dodać pora, sól, dusić przez 3 minuty mieszając, dodać mąkę, dokładnie wymieszać, dodać wywar mięsny, mleko, przyprawy, podgrzewać intensywnie mieszając, dodać brokuły, powoli dusić aż zmiękną, dodać tarty ser, majonez i musztardę i mieszać aż sos będzie jednorodny. Do naczynia żaroodpornego wlać połowę sosu, na nim rozłożyć plastry kurczaka, zalać resztą sosu. Tak przygotowane danie zapiekać przez 20 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni C. Przed podaniem pozwolić aby danie odstało 10 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *