Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Omlet otulony serem

Składniki:

    • 4 jaja
    • 10 dag twardego żółtego sera
    • 2 łyżki mleka
    • 1 łyżeczka mąki
    • 1 łyżeczka masła roślinnego
    • ½ pęczka szczypiorku
    • ketchup
    • sól
    • pieprz

    Sposób wykonania;
    Jajka ubić trzepaczką po czym nie przerywając ubijania dodawać mąkę oraz mleko i doprawić solą i pieprzem.
    Następnie przelać masę jajeczną na patelnie z rozgrzanym tłuszczem i usmażyć omlet, wówczas posypać go startym żółtym serem i wstawić do rozgrzanego piekarnika na 10 min.
    Po tym czasie wyjąć, pokroić na porcję, polać ketchupem i posypać posiekanym szczypiorkiem.

    Przepis został nadesłany na "Konkurs z Kolażem" przez Krzyśka B

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *