Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pomidory z jajecznym farszem

Składniki:

  • 6 pomidorów
  • 6 jajek
  • 4 łyżki oliwy
  • łyżeczka musztardy
  • łyżeczka szczypiorku
  • łyżeczka posiekanej natki pietruszki
  • szczypta bazylii
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Z pomidorów ściąć wierzchy i wydrążyć z nich miąższ.
    W między czasie ugotować jajka na twardo po czym je obrać i rozgnieść widelcem.
    Do jajek dodać oliwę i musztardę.
    Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz bazylią.
    Jajecznym farszem nadziać pomidory i przykryć ściętymi wierzchami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *