Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Surówka z rzodkiewek z kiełkami i jabłkiem

Składniki:

  • 2 pęczki rzodkiewek
  • 20 dag kiełków sojowych 
  • winne jabłko
  • 3 cebule
  • łyżka soku z cytryny

    Sos:

  • ćwierć szkl. oleju
  • 2 łyżki płynnego miodu
  • 2 łyżki musztardy
  • sól

Sposób wykonania:

  1. Do musztardy dodać miód oraz olej.
    Całość dokładnie utrzeć i doprawić do smaku solą.
    Następnie cebulę pokroić w plasterki, rzodkiewki w słupki.
    Obrać jeszcze jabłka i pokroić je w kostkę, którą skropić sokiem z cytryny.
    Wszystkie  składniki sałatki wymieszać ze sobą i polać sosem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *