Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pomidory schowane w serowej pierzynce

Składniki:

  • 8 pomidorów
  • 4 łyżki oliwy
  • łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 1 łyżka posiekanej bazylii
  • 4 łyżki mąki
  • 500 ml mleka
  • szczypta gałki muszkatołowej
  • 125 g sera czedar
  • sól
  • pieprz
     
    Sposób wykonania:
    Pomidory przekroić na połówki po czym wyciąć z nich miąższ, który wrzucić na patelnię i doprawić do smaku sola oraz pieprzem.
    Dodać jeszcze posiekaną natkę pietruszki i bazylię oraz skropić całość oliwą, trzymać a ogniu ok. 20 minut. i napełnić pomidory.
    Następnie na reszcie oliwy przesmażyć mąkę, którą rozprowadzić mlekiem, gdy całość się zagęści doprawić solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową po czym dodać ser i przykryć serową masą pomidory.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i zapiec o momentu, aż ser stanie się złocisty.
  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *