Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Polędwiczki faszerowane z grilla

Składniki:

  • 60 dag polędwiczek wieprzowych
  • 8 dag pieczarek
  • 7 dag szynki
  • 5 dag wędzonego sera
  • jajko
  • łyżka masła
  • 3 łyżki oleju
  • sól
  • mielona słodka papryka
  • kolorowy pieprz

Sposób wykonania:

  1. Polędwiczki lekko rozbić tłuczkiem po czym je oprószyć solą oraz pieprzem i przesmażyć na rozgrzanym oleju.
    W między czasie pokrojone grzyby również przesmażyć na rozgrzanym maśle, wówczas dodać pokrojoną w kostkę szynkę, ser oraz jajko.
    Casco dokładnie wymieszać i rozłożyć na plastrach sera, które zawinąć w roladki.
    Spiąć  je wykałaczkami i usmażyć na grillu.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *