Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pilaw Julianny

Składniki:

    • 500 gram mięsa wieprzowego (szynka, łopatka)
    • 2 szklanki ryżu (parabolicznego lub białego podłużnego)
    • 3 średnie marchewki
    • 2 duże cebule
    • 0,5 szklanki oleju
    • sól, pieprz, curry
    • rodzynki, suszone morele 

    Sposób wykonania:
    Pilaw najlepiej gotować w specjalnym saganie lub w garnku z grubym podwójnym dnem. Mięso kroimy w średniej wielkości kawałki (2-3 cm). Cebulę obieramy, kroimy w półksiężyce, marchewkę w krótką słomkę (grubością ok. 3 mm).Mięso krótko podsmażamy na dużym ogniu. Przekładamy do garnka dodajemy cebulę, marchewkę, solimy, pieprzymy (ale nie za dużo). Ryż dokładnie płuczemy, wykładamy na mięso (do ryżu można dodać trochę rodzynek i moreli), solimy, dodajemy curry. Zalewamy wrzącą wodą, żeby wody było na ok. 1,5 cm powyżej ryżu. Przykrywamy, zagotowujemy i wstawiamy do nagrzanego piekarnika na ok. 50-60 minut. Można także gotować pilaw na małym ogniu na kuchence ok. 40 minut. Po ok. 30 minutach należy sprawdzić, czy cała woda wykipiała, jeśli tak, to dolać niewielką ilość, żeby ryż się ugotował. Po ugotowaniu pilaw należy wymieszać.

    Przepis został nadesłany na konkurs "Ekspresowy konkurs bakaliowy" przez mariwanna.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *