Pikle z miksu warzywnego
Pikle z miksu warzywnego4.61 out of 5 based on 23 voters.
Składniki:
- po 3 szklanki oczyszczonych, pokrojonych w plastry cukinii, ogórka, dyni, cebuli i papryki
- 2 szklanki octu 5%
- 2 szklanki wody
- 4 łyżeczki soli
- 2 łyżeczki nasion kopru
- 1 łyżeczka płatków chili
- 1 łyżeczka mielonego pieprzu
- 12 goździków
- 4 listki laurowe
Sposób przyrządzenia:
Pokrojone warzywa ułożyć w sterylnych słojach. Pozostałe składniki wymieszać w rondlu, doprowadzić do wrzenia, gotować 1 minutę, schłodzić. Marynatą zalać warzywa w słojach, szczelnie zamknąć. Przechowywać w lodówce do 14 dni.
- Szczegóły
- Kategoria: Pikle
- Opublikowano: wtorek, 13, marzec 2012 12:27
- Danuta Poseł
- Dżemy
- Powidła
- Przetwory z ogórków
- Konfitury
- Pikle
- Mormolada
- Przetwory z papryki
- Sałatki na zimę
- Kiszona kapusta
- Grzyby marynowane
-
Pikle z okry z papryczkami chili
-
Pikantne pikle z marchewek, fasolki szparagowej, papryczki i małych cebulek
-
Pikle z miksu warzywnego
-
Błyskawiczne pikle z fasolki z czerwoną cebulą i koperkiem
-
Pikle z fasolki szparagowej i papryczek chili
-
Pikle pasteryzowane
-
Pikle z gruszek
-
Pikantne pikle z marchwi i papryki