Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pikantna zupa fasolowa

Składniki:

    • 2 szklanki kukurydzy konserwowej
    • 1 szklanka białej fasoli konserwowej
    • 1 szklanka czerwonej fasoli konserwowej
    • 4 strąki zielonych papryczek chili, pokrojonych
    • 2 szklanki pokrojonej w kostkę cukinii
    • 6 szklanek bulionu mięsnego
    • 1/3 szklanki śmietany
    • ½ szklanki tartego parmezanu
    • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
    • 1 łyżka masła
    • natka pietruszki lub kolendry
    • sól, pieprz

     

    Sposób przyrządzenia:
    W rondlu doprowadzić do wrzenia bulion mięsny. Dodać papryczki chili, pokrojoną w kostkę cukinię, gotować powoli aż cukinia zmięknie. Dodać czerwoną i biała fasolę, kukurydzę, powoli gotować. Na patelni rozgrzać masło, przesmażyć na nim koncentrat, dodać do zupy. Przyprawić, dodać zahartowaną śmietanę. Posypać tartym serem i zieleniną. Podawać z pieczywem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *