Składniki:
- 2 szklanki kukurydzy konserwowej
- 1 szklanka białej fasoli konserwowej
- 1 szklanka czerwonej fasoli konserwowej
- 4 strąki zielonych papryczek chili, pokrojonych
- 2 szklanki pokrojonej w kostkę cukinii
- 6 szklanek bulionu mięsnego
- 1/3 szklanki śmietany
- ½ szklanki tartego parmezanu
- 3 łyżki koncentratu pomidorowego
- 1 łyżka masła
- natka pietruszki lub kolendry
- sól, pieprz
Sposób przyrządzenia:
W rondlu doprowadzić do wrzenia bulion mięsny. Dodać papryczki chili, pokrojoną w kostkę cukinię, gotować powoli aż cukinia zmięknie. Dodać czerwoną i biała fasolę, kukurydzę, powoli gotować. Na patelni rozgrzać masło, przesmażyć na nim koncentrat, dodać do zupy. Przyprawić, dodać zahartowaną śmietanę. Posypać tartym serem i zieleniną. Podawać z pieczywem.