Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Piekielne, pieczone ziemniaki

Składniki:

  • 6 ziemniaków
  • 1 papryczka chili
  • 7 łyżek bułki tartej
  • ½ kostki masła
  • 6 łyżeczek musztardy ostrej
  • sól, majeranek do smaku

    Sposób przyrządzenia:
    Ziemniaki wyszorować, ugotować w mundurkach, lekko schłodzić, obrać i przekroić wzdłuż na połowę. Tartą bułkę wymieszać z masłem, oczyszczoną, drobno pokrojoną papryką, musztardą, majerankiem i solą. Na każdą połówkę ziemniaka nałożyć przygotowaną mieszankę. Ziemniaki ułożyć na blasze do pieczenia i zapiec na złoty kolor w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni C. Przed podaniem posypać zieleniną.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *