Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sernik z migdałami

Składniki:

 

  • 1 kg białego ser
  • 2 szkl. cukru pudru
  • ½ kostki masła
  • 1 szkl. posiekanych migdałów
  • 2 op. cukru waniliowego
  • 2 szkl. białek
  • 3 łyżki mąki krupczatki
  • tłuszcz do formy
  • tarta bułka do formy

 

 

Sposób wykonania:

  1. Masło utrzeć ze szklanką cukru pudru oraz cukrem waniliowym po czym nie przerywając ucierania dodawać stopniowo ser oraz migdały.
    Gdy składniki się połączą dodać białka ubite na sztywną piane z dodatkiem pozostałego cukru, delikatnie połączyć.
    Przelać ciasto do formy wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 160 stopni i piec około 1 godziny.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *