Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ziemniaki faszerowane wędzoną rybą

Składniki:

  • 10 ziemniaków
  • 50 dkg wędzonych filetów z łososia lub innej ryby
  • 2 cebule
  • 2 jajka
  • 4 łyżki śmietany
  • posiekany koperek
  • sok cytrynowy
  • olej
  • sól, pieprz

    Sposób przyrządzenia:
    Ziemniaki obrać, umyć, zalać wodą, dodać sól, ugotować. Ugotowane ziemniaki schłodzić, ściąć wierzchołki, łyżeczką ostrożnie wydrążyć środek.  Filety rybne pokroić w kostkę, dodać pokrojone w kostkę cebulę, jajka,  pokrojone drobno ziemniaki pozostałe po wydrążeniu. Dokładnie wymieszać przeprawiając masę solą, pieprzem. Farszem tym napełnić wnętrze wydrążonych ziemniaków, zrosić olejem, na każdy nałożyć  śmietany. Zapiec przez 10 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni C. Przed podaniem posypać koperkiem i skropić sokiem z cytryny.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *