Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ziemniaki zapiekane z plastrami wędzonego łososia

Składniki:

  • 50 dkg ziemniaków
  • 25 dkg wędzonego łososia w plastrach
  • 1 cytryna
  • 5 łyżek tartej bułki
  • 1 łyżeczka ostrej musztardy
  • 2 łyżki oleju
  • sól, pieprz

    Sposób przyrządzenia:
    Ziemniaki obrać, wypłukać, obsączyć, pokroić w plastry. Plastry łososie pokroić na kawałki odpowiadające wielkością plastrom ziemniaków. Ziemniaki przyprawić solą i pieprzem, na każdym plastrze położyć wędzonego łososia, posypać tartą bułką. Naczynie żaroodporne posmarować masłem. Olej zmiksować z musztardą. Ziemniaki z rybą układać w naczyniu żaroodpornym, polać sosem i piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni C aż ziemniaki zmiękną. Przed podaniem udekorować zieleniną i pokrojoną cytryną.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *