Pieczona papryka z pomidorkami i anchois
Pieczona papryka z pomidorkami i anchois 4.44 out of 5 based on 336 voters.
Składniki:
- 4 czerwone papryki
- 200 g pomidorków koktajlowych
- 16 nadziewanych oliwek
- 8 filecików anchois
- 1 łyżka kaprów
- 40 g masła
- 2 łyżki oliwy
- liście bazylii
Sposób wykonania:
Papryki przekroić na pół i usunąć gniazda nasienne po czym ułożyć je na blasze posmarowaną oliwę.
Do każdej połówki włożyć pomidorki koktajlowe, oliwki, kapary oraz anchois.
Na samej górze położyć kawałek masła.
Skropić całość oliwą.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni na około 30 minut.
Przed podaniem posypać bazylią.
- Szczegóły
- Kategoria: Pomidory
- Opublikowano: wtorek, 14, wrzesień 2010 08:58
- Zofia Gibas
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak