Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pieczarki z patelni z orzechami

Składniki:

  • 50 dkg pieczarek
  • ¾ szklanki posiekanych orzechów nerkowca lub włoskich
  • 1 cebula
  • 3 łyżki masła
  • natka pietruszki
  • sól, pieprz, sok cytrynowy do smaku

    Sposób przyrządzania:
    Grzyby oczyścić i wraz z trzonami pokroić w grube plastry.  Na patelni rozgrzać masło, dodać orzechy i cebulę, chwilę smażyć mieszając, dodać pieczarki i dusić do momentu aż odparuje wytwarzający się sos. Przyprawić solą i pieprzem, dodać sok cytrynowy lub jeśli ktoś woli ocet winny do smaku, wymieszać. Posypać zieleniną i odstawić na kilkanaście godzin do lodówki.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *