Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Grzyby w sosie serowym

Składniki:

  • 50 dkg pieczarek lub grzybów leśnych
  • 2 łyżki oleju
  • 1 cebula
  • 15 dkg sera topionego (Złoty Ementaler)
  • 2/3 szklanki gęstego jogurtu
  • sól, pieprz

    Sposób przyrządzenia:
    Na patelni rozgrzać olej, dodać obraną, pokrojoną w kostkę cebulę, chwilę smażyć mieszając, dodać oczyszczone, pokrojone w plastry kapelusze grzybów, smażyć 5 minut. Dodać pokrojony na kawałki ser, wlać jogurt (lub śmietanę) podgrzewać nie dopuszczając do wrzenia i mieszając. Po 5 minutach przyprawić i podawać.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *