Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pasztet z wątróbki wieprzowej

 

Składniki:

 

  • 500 g wątróbki wieprzowej
  • 2 cebule
  • 4 kromki bułki paryskiej
  • 2 jajka
  • mleko
  • sól
  • pieprz
  • gałka muszkatołowa
  • łyżka masła
  • śmietana

 

 

Sposób wykonania:

  1. Wątróbkę razem z cebulą zmielić dwukrotnie w maszynce, doprawić do smaku solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową.
    Następnie dodać namoczoną w mleku bułkę oraz wbić jajka.
    Całość dokładnie wyrobić.
    Przełożyć masę pasztetowa do formy wysmarowanej masłem.
    Wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec około 40 minut.
    Podawać ze śmietaną,

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *