Pasztet z selera Agnieszki
Pasztet z selera Agnieszki4.72 out of 5 based on 107 voters.
Składniki:
- 2 średniej wielkości selery
- 2 cebule
- 1 szklanka wody
- 2 buliony warzywne
- kostka margaryny (250g)
- 3 jajka
- 1 szklanka bułki tartej
- 3 łyżki ziół prowansalskich
-
Seler obieramy, następnie ścieramy na tarce o grubych oczkach. Cebulę także ścieramy na tarce. Dodajemy do nich buliony, wodę i margarynę. Gotujemy kilka minut, aby woda odparowała. Studzimy. Następnie dodajemy 3 jajka, szklankę bułki tartej i zioła prowansalskie. Pieczemy około 45-55 min w piekarniku nagrzanym do 170stC.
Przepis nadesłany na Wiosenny konkurs wegetariański przez Agnieszka Sołtysiak
- Szczegóły
- Kategoria: Warzywa
- Opublikowano: czwartek, 30, kwiecień 2009 13:45
- Agnieszka Sołtysiak
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak