Składniki:
- 60 dkg tofu
- 1 duży por
- 1 pikantna papryczka chili
- 30 dkg kiszonej kapusty
- 2 ząbki czosnku
- kawałek świeżego imbiru ok 1-2 cm
- 3 łyżki maki
- 2 łyżki przyprawy maggi
- 1/4szklanki oleju
- cukier, sól
- 1 łyżkę ziaren sezamu
Sposób przyrządzenia:
Tofu pokroić w kostkę, obtoczyć w mace i smażyć na złocisty kolor. Imbir zetrzeć na tarce o dużych oczkach, papryczkę pokruszyć, czosnek zmiażdżyć, por pokroić w plasterki. Kapustę poszatkować, obsmażyć razem z porem. Dodać papryczke, imbir, czosnek przyprawę maggi i obsmażone tofu Do smaku przyprawić cukrem i solą dodać ziarna sezamu dobrze smakuje z białym pieczywem.
Przepis nadesłany na Wiosenny konkurs wegetariański przez Iwona Podgórna