Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pasztet warzywny Lidii

 

Składniki:

  • 1 kg selera
  • 1 marchewka
  • 2 pietruszki
  • koperek
  • 1,5 kg pieczarek
  • 1,5 szkl. wody
  • 2 łżki Vegety
  • 2 cebule
  • pieprz
  • 250 g masła
  • 3 jajka
  • 11 szkl. bułki tartej
  • sól
  • pieprz

 

 

Sposób wykonania:
Cebule posiekać po czym zeszklić na rozgrzanej oliwie.
W miedzy czasie marchewkę, seler ora pieczarki zetrzeć n tarce i dodać do cebulki.
Dusić na małym ogniu i doprawić do smaku Vegetą ora posiekanym koprem.
Powstałą masę odstawić do ostygnięcia, wówczas wbić jajka i dodać bułkę tartą.
Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Przełozyc masę do formy iw stawić do rozgrzanego piekarnika na 1 godzinę.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *