Składniki:
- 1 kg selera
- 1 marchewka
- 2 pietruszki
- koperek
- 1,5 kg pieczarek
- 1,5 szkl. wody
- 2 łżki Vegety
- 2 cebule
- pieprz
- 250 g masła
- 3 jajka
- 11 szkl. bułki tartej
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
Cebule posiekać po czym zeszklić na rozgrzanej oliwie.
W miedzy czasie marchewkę, seler ora pieczarki zetrzeć n tarce i dodać do cebulki.
Dusić na małym ogniu i doprawić do smaku Vegetą ora posiekanym koprem.
Powstałą masę odstawić do ostygnięcia, wówczas wbić jajka i dodać bułkę tartą.
Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Przełozyc masę do formy iw stawić do rozgrzanego piekarnika na 1 godzinę.