Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ozorki w galarecie

 

Składniki:

  • ozory wieprzowe 1,2 kg
  • włoszczyzna 30 dag
  • liść laurowy
  • ziele angielskie
  • sól
  • pieprz
  • galareta do mięs 1/2 litra
  • zielenina do dekoracji

 

 

Sposób przyrządzenia:
Ozory wieprzowe należy dokładnie umyć, namoczyć na około 2 godziny w
zimnej wodzie, a następnie ugotować wraz z włoszczyzną w lekko osolonej
wodzie z dodatkiem pieprzu i przypraw. Ozorki po ugotowaniu należy
ostudzić i zdjąć z nich skórkę. Po wykonaniu tej czynności należy je
ułożyć na półmisku( można wcześniej pokroić), udekorować je zieleniną i
zalać tężejącą galaretą mięsną.

Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *