Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Drobiowa wątróbka

Składniki:

  • wątróbka 90 dag
  • masło 10 dag
  • cebula 15 dag
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

    Sposób przyrządzenia:
    Na początku należy obrać i pokroić w cienkie plasterki cebulę. Następnie
    podsmażyć ją lekko na rozgrzanym na patelni maśle. Wątróbkę po umyciu i
    osuszeniu należy pokroić i kłaść do smażącej się na patelni cebulki,
    posypać pieprzem. Obsmażyć ją z obu stron. Po usmażeniu należy przełożyć
    wątróbkę wraz z cebulą na talerzyki i dopiero wówczas posolić.

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

     

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *