Owoce morza w pomidorach

12633
com_content.article
(Oddano 334 głosów z średnią 4.39 z 5)
Owoce morza w pomidorach4.39 out of 5 based on 334 voters.


Składniki:

 

  • 500 g muli
  • 500 g filetów z morskiej ryby
  • 400 ml pomidorów w zalewie
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 cebula
  • 3-4 ząbki czosnku
  • 1 szkl. białego wytrawnego wina
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • sól
  • pieprz

 

Owoce Morza W Pomidorach

 

Sposób wykonania:


  1. Cebule pokroić w półplasterki po czym obsmażyć je na rozgrzanym oleju, wówczas dodać posiekany czosnek i trzymać na ogniu około1  minuty.
    Po tym czasie wlać wino oraz pomidory i dodać paprykę.
    Całość wymieszać i dusić około 5 minut.
    Po tym czasie dodać filety pokrojone na kawałki, oprószone solą oraz pieprzem.
    Wrzucić jeszcze mule i dusić kolejne 10 minut.
    Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.

     

Dodaj komentarz

Zabrania się dodawania linków


Kod antyspamowy
Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta

Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi