Ostrygi z grilla

8534
com_content.article
(Oddano 205 głosów z średnią 4.35 z 5)
Ostrygi z grilla 4.35 out of 5 based on 205 voters.


Składniki:


  • 4 ostrygi
  • 2 gałązki koperku
  • 3 łyżki gotowego sosu holenderskiego
  • 3 łyżki płatków kukurydzianych
  • 10 dag roszponki
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 3 łyżki sherry
  • 2 łyżki oliwy
  • sól

Sposób wykonania:

  1. Ostrygi otworzyć po czym skropić je sokiem z cytryny, wówczas polać jeszcze sosem holenderskim i posypać płatkami kukurydzianymi.
    Następie zapiec ostrygi na grillu.
    W między czasie wymieszać sherry z oliwa i reszta soku z cytryny, dodać posiekaną roszponkę i doprawić do smaku solą.

    Przepis został nadesłany na "Konkurs z Kolażem" przez Karolina P

     

     

     

    Dodaj komentarz

    Zabrania się dodawania linków


    Kod antyspamowy
    Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta

Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi