Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ostrygi z grilla

Składniki:

  • 4 ostrygi
  • 2 gałązki koperku
  • 3 łyżki gotowego sosu holenderskiego
  • 3 łyżki płatków kukurydzianych
  • 10 dag roszponki
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 3 łyżki sherry
  • 2 łyżki oliwy
  • sól

Sposób wykonania:

  1. Ostrygi otworzyć po czym skropić je sokiem z cytryny, wówczas polać jeszcze sosem holenderskim i posypać płatkami kukurydzianymi.
    Następie zapiec ostrygi na grillu.
    W między czasie wymieszać sherry z oliwa i reszta soku z cytryny, dodać posiekaną roszponkę i doprawić do smaku solą.

    Przepis został nadesłany na "Konkurs z Kolażem" przez Karolina P

     

     

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *