Składniki:
- 1/8 szkl. startego chrzanu
- ¼ szkl. tłustej śmietany
- 1/8 łyżeczki aromatyzowanej soli
- 12 rozłupanych ostryg
- pieprz
- 12 azjatyckich łyżek do zupy
- 1 cytryna
Składniki:
Składniki:
Składniki: 500 g ostryg bez skorup 2 szkl wody ½ szkl cebuli pokrojonej w kostkę ½ szkl selera pokrojonego w kostkę 6 łyżek masła 1 ½ szkl śmietany 2 łyżki posiekanej natki pietruszki łyżka posiekanej trybuli pieprz Sposób wykonania; Ostrygi przełożyć do rondelka, zalać je 2 szklankami wody i podgrzewać około 5 minut. Po tym…
Składniki: 16 ostryg 250 g botwiny 1 pęczek cebulki dymki 3 ząbki czosnku 300 g masła 4 łyżki bulionu sól pieprz 3 żółtka 125 ml wytrawnego białego wina 2 gałązki estragonu 2 gałązki trybuli Sposób wykonania: Posiekana dymkę i czosnek przesmażyć na 2 łyżkach rozgrzanego masła, wówczas dodać posiekaną botwinę i dusić przez kilka minut.…