Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ostrygi w sosie śmietanowo-chrzanowym

 

Składniki:

  • 1/8 szkl. startego chrzanu
  • ¼ szkl. tłustej śmietany
  • 1/8 łyżeczki aromatyzowanej soli
  • 12 rozłupanych ostryg
  • pieprz
  • 12 azjatyckich łyżek do zupy
  • 1 cytryna

Sposób wykonania:

  1. Do śmietany dodać chrzan.
    Wymieszać i doprawić do smaku solą.
    Następnie łyżki rozłożyć na talerzu i na każdej z nich położyć po jednej ostrydze.
    Natomiast na ostrydze kładziemy po łyżce śmietanowo-chrzanowego sosu.
    Na koniec udekorować kawałkami cytryny i oprószyć pieprzem.

Liczba porcji: 3

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *