Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Feta w ziołowej paście

 

Składniki:

  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżeczki soku z cytryny
  • ½ łyżeczki rozmarynu
  • 1 łyżeczka przyprawy włoskiej w proszku
  • ¼ łyżeczki soli czosnkowej
  • pieprz
  • 180 g sera feta
  • 225 g jogurtu naturalnego
  • natka pietruszki

Sposób wykonania:

  1. Do miseczki wlać oliwę oraz sok z cytryny.
    Dodać rozmaryn oraz przyprawę włoską.
    Całość dokładnie wymieszać i doprawić jeszcze do smaku solą oraz pieprzem.
    Odstawić marynatę na około 30 minut.
    Po tym czasie dodać jogurt oraz pokruszony ser feta.
    Całość dokładnie wymieszać i schłodzić w lodówce.

Liczba porcji: 2

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *