Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ostrygi w śmietanie

Składniki:

  • 500 g ostryg bez skorup
  • 2 szkl wody
  • ½ szkl cebuli pokrojonej w kostkę
  • ½ szkl selera pokrojonego w kostkę
  • 6 łyżek masła
  • 1 ½ szkl śmietany
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • łyżka posiekanej trybuli
  • pieprz

Sposób wykonania;
Ostrygi przełożyć do rondelka, zalać je 2 szklankami wody i podgrzewać około 5 minut.
Po tym czasie je odcedzić i odstawić na bok.
Następnie na rozgrzanym maśle przesmażyć cebule razem z selerem po czym wlać wywar gotowania ostryg i podgrzewać około 10 minut nie doprowadzając do wrzenia.
Doprawić do smaku pieprzem i gotować ostatnią minutę.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *