Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Gulasz cebulowy

Składniki:

  • 1 kg rozbratla
  • 3 szkl posiekanej cebuli
  • ząbek czosnku
  • łyżka oleju roślinnego
  • 250 g sosu pomidorowego
  • 1 ½ łyżeczki nasion kminku
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • łyżeczka nasion kopru
  • ¼ łyżeczki pieprzu
  • 1 ½ łyżeczki sosu Worcester
  • 2 łyżki brązowego cukru
  • 1 szkl kwaśnej śmietany
  • 45 dag gorącego makaronu

Sposób wykonania:
Rozbratel pokroić  w kostkę i przesmażyć na rozgrzanym oleju razem z posiekaną cebulę i czosnkiem.
Wówczas dodać sos pomidorowy, kminek, sól, koper, pieprz, cukier oraz sos Worcester.
Dokładnie wymieszać i gotować na małym ogniu około 1,5 godziny.
Na sam koniec wmieszać jeszcze w gulasz śmietanę i podgrzewać, ale nie gotować.
Podawać  z makaronem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *