Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Oryginalne puree ziemniaczane

Składniki:

  • 2 kg obranych ziemniaków
  • 1/4 litra śmietany kremówki
  • 3 łyżki masła
  • pęczek koperku
  • puszka koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżeczkę kurkumy
  • 1 zmiksowany gotowany burak

    Sposób przyrządzenia:
    Ziemniaki ugotować przepuścić przez praskę , dodać masło, śmietanę i dokładnie rozgnieść. Tak przygotowana masę rozdzielić do czterech miseczek. Pierwszą masę połączyć z posiekanym zielonym koperkiem wymieszać dokładnie. Drugą masę połączyć z koncentratem pomidorowym i dokładnie wymieszać. Trzecią miseczkę połączyć z kurkumą i dokładnie wymieszać. Czwartą miseczkę wymieszać z ugotowanym zmiksowanym burakiem. Tak przygotowane, kolorowe miseczki ziemniaków podajemy z pieczoną rybą i ulubioną surówką.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *