Składniki:
- 1 kg mięsa drobiowego mielonego
- 15 dużych liści kapusty włoskiej
- 1 czerwona papryka
- 1 zielona papryka
- 1 żółta papryka
- 3 jajka2 łyżki kaszy mannej
- 2 łyżki ostrej musztardy
- 1 duża bułka
- 2 cebule
- szczypta rozmarynu
- mielona gałka muszkatołowa
- sól, pieprz do smaku
- olej
Sposób przyrządzenia:
Liście kapusty obgotować, osączyć. Bułkę namoczyć ,paprykę i cebulę pokroić w kosteczkę, podsmażyć. Połączyć z mięsem, jajkami i kaszą manną. Doprawić solą i pieprzem, dodać musztardę, gałkę muszkatołową i rozmaryn. Wyrobić dokładnie masę. Na foli aluminiowej rozłożyć liście kapusty, rozłożyć przygotowane mięso i zwinąć roladę, pomagając sobie folią. Ułożyć na blaszce, zrosić olejem i piec około godziny w temperaturze 190 stopni. Gotową roladę wyłożyć na półmisek.