Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Młode ziemniaki z serem camembert

Składniki:


  • 1 kg młodych ziemniaków średniej wielkości
  • 1 ser camembert
  • tarty żółty ser
  • 3 pory
  • szczypiorek
  • 1 jajko
  • pieprz


Przygotowanie:
Ugotować ziemniaki w mundurkach w osolonej wodzie. Odcedzić i przekroić każdy ziemniak na pół. W tym czasie smażyć por na rozgrzanym maśle. Szczypiorek drobno posiekać, a ser pokroić w kostkę. W miseczce wymieszać por, szczypiorek i ser dodając jedno jajko. Tak uzyskanym farszem nadziewać przepołowione ziemniaki. Wysmarować masłem naczynie żaroodporne. Ułożyć w nim ziemniaki wypełnione farszem, posypać je startym serem i pieprzem. Nagrzać piekarnik do 200 °C i piec ziemniaki przez kwadrans. Podawać z zieloną sałatą z dodatkiem sosu winegret.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *